A disznóvágás és az azt követő disznótor az egyik legjellemzőbb, széles körben elterjedt vidéki népszokás Magyarországon. Hagyományosan a karácsony előtti hideg napokon vagy januárban rendeznek disznóvágásokat, amik régebben fontos eseményekhez kapcsolódtak (például esküvők, újév, falunap). A munka már hajnalban megkezdődik, közös családi és baráti összefogással. A hajnali hideg ellen szokás szerint házi pálinkával védekeznek a résztvevők. A disznót a leölés után megtisztítják, felbontják, majd teljesen feldolgozzák az állatot. A disznótor a munka befejeztével, általában estefelé kerül megrendezésre, amikor is hatalmas lakomát tartanak. Az asztalról nem hiányozhat a friss hurka, kolbász, pecsenye és a hájas sütemények sem.

Most itt a remek alkalom, hogy mindezt megtapasztald Te is budai éttermünkben, ahol állandó étlapunk mellett különleges vacsora ajánlatokkal és szezonális ajánlatokkal várunk. Budán, a XII. kerületben megtalálsz minket, ahol Disznótoros ajánlatunk ételeit is végigkóstolhatod családoddal, barátaiddal együtt.


Aperitif
60°-os házi pálinka


Előétel
Mangalica zsíros kenyér lilahagymával
és parasztkenyérrel egyenesen a kemencéből


Leves
Abalé (malacból főtt kocsonyaleves)


Főétel
Májas, véres hurka, kolbász és cigánypecsenye
hagymás tört burgonyával és káposztával tálalva


Desszert
Hájas, barackos lepény

2 fő részére: 11 990 Ft


Tapasztald meg a BIGinningben egy igazi disznótor hangulatát és tradicionális ételeit!

Ajánlatunkon való részvétel előzetes asztalfoglaláshoz kötött,
amit a tervezett időpont előtt minimum 2 nappal szükséges felénk jelezni.
Az asztalfoglalás lehetséges online vagy a
+36 30 703 0000-ás
telefonszámon.

Online foglalás esetén kérjük, jelezd a Megjegyzés rovatban,
hogy melyik vacsoránkon vagy ajánlatunkon szeretnél részt venni.

Asztalfoglalás